Essence is een heel goedkoop oftewel een budget merk. Essence heeft veel keuzen in hun assortiment van foundation tot nagellak en ga zo maar verder. Ze komen heel vaak met een leuke collectie aan en nu is het de beurt voor de My Skin lijn. Wij gaan dit voor jullie testen! Benieuwd? 

Deze lijn is speciaal voor jonge meiden. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld een droge huid of een vette huid daarom zijn er speciale producten voor elk huidtypen! Wij gaan het vandaag niet over de hele lijn hebben maar over een cream of moet ik zeggen gel: The My Skin mostroising cream – gel with lime and cucumber. Hij is olie vrij dus geschikt voor elke huid typen. Ook staat er op de achterkant dat er lichtreflekterende deeltjes in zitten + UVA beschermers! Nou dat belooft wat!

Laten we even kijken naar de verpakking:
Ik vind het er erg cute uit zien! Hij oogt heel fris en als een goed product! Alles staat erop. ( lees: huidtype, olie vrij etc.) Eigenlijk vond ik de verpakking zo leuk dat ik hem maar besloot te nemen ♥

Nog even van dichtbij:

Ohja, er zit trouwens 50 ml want eigenlijk behoorlijk veel is! En hier even de achterkant waarin je alle informatie nog een keer goed kan bekijken!

Oké, lets go on to the verpakking. Hmm, eigenlijk  vind ik dit ook wel heel erg mooi! Hij is verpakt in een matte huls met het logo (nog een keer) en nog een keer alle informatie. Eigenlijk had ik het potje veel groter verwacht. Want ik dacht: Wow, 50 ml is best veel, nou dan zou het wel een groot potje zijn. Maar dat is het dus niet. Maar dat maakt niet uit, als de inhoud er maar in past hé 🙂

Zoals je ziet kan je deze cream in de ochtend MAAR ook in de avond gebruiken dus weer een pluspunt! (eigenlijk wel een  beetje gek want er zitten UV filters in 0_0)

Nou nu door naar de inhoud want dat is natuurlijk het belangerijkst!
Het is een groenige lichte substanstie en nou snap ik waarom ze het een gel noemen! Als je het op je huid smeert is het heel waterig waardoor je een paar keer er over heen moet gaan voordat je het er mooi uitgesmeert is. Het ruikt trouwens heel lekker fris! Als je het ruikt ruik je meteen de lime en de cucumeber wat voor mij een pluspunt is want ik hou van allebeide producten. Maar even terug op de waterige substantie. Nu denk je misschien, oh hij is waterig dus hij trekt niet snel in de huid en je huid voelt daarna weer het zelfde maar dat is dus helemaal niet zo! Hij voelt heerlijk aan nadat hij in je huid is getrokken! Het voelt of je een lekker stevige dus normale cream hebt opgesmeert in plaatst van een gel. Daar ben over het algemeen heel tevreden over! Dus alles even op een rijtje:
– waterig substatie.
– Na insmeren heerlijk fris en voedend op de huid!
– Ruikt echt heerlijk! Ik hou van de geur!
– Je hebt maar een klein beetje nodig om je hele gezicht te doen.

Eerste smeer:

 Op deze foto zien jullie misschien de glitters een beetje. Dit is als je het helemaal hebt in gesmeerd.

Ohja, maar er is wel een nadeel. Ik smeerde de cream dus op mijn hand om het uit te testen maar wat bleek: de lichtreflecterende deeltjes zijn GLITTERS? Ja, je ziet/hoort het goed. Ik schreef net met caps-lock aan het woord GLITTERS. Eerst dacht ik dat het kwam doordat ik oogschaduw had geswachst dus ik late het erbij. Toen ik in de avond mijn gezicht wilde insmeren met de cream en ik klaar was keek ik eens goed en ik zag dus overal op mijn gezicht glitter. Het zijn geen chunky glitters maar alsnog. Als je van dichtbij kijkt zie je ze wel. Manon daar aan tegen zag geen glitters. Hmm of het zal aan mij liggen. Maar later teste ik het weer uit en er zaten dus daar werkelijk glitters in. Maar niet heel veel maar een klein beetje. Opzich niet heel erg… Het viel mij niet op alleen als ik dicht in de spiegel keek dus alles valt reuze mee!

Dus al met al ben ik zeker heel tevreden over dit product! Ik raad het jullie zeker aan, al helemaal voor die  €1.99!!

xoxo Charesa ♥

Advertisements