Op tumblr zag ik deze broek heel veel voorbij komen ^^. Ik was verliefd geworden op deze broek en wilde hem ook. In een paar online shops had ik hem gezien maar vond hem best duur. Toen kwam ik op het idee om het thuis zelf na te maken.


Dingen je nodig hebt:
– studs 12 inch
– oude jeans
– textiellijm
– stof
– bleekmiddel
image (13)image (14)
Ik had nog geen studs, dus die bestelde ik op etsy.com (ITEMFACTORY). Ze moesten uit Thailand komen en dacht dat het even ging duren, maar in een kleine week waren ze binnen. ♥
image (16)image (19)
Net zoals de broek op de foto wilde ik een lichte jeans. Ik had nog wat oude spijkerbroeken liggen maar geen lichte. Met bleekmiddel heb ik hem een paar tinten lichter gebleekt.
image (22) 
Toen kwam het moeilijke gedeelte, de studs aan brengen. In het begin had ik het fout gedaan.. Je moest de zak open knippen en ik had met een tornmesje de zak losgemaakt (zie de foto hierboven).Een grote fout! Eerst dacht ik; Ach maakt niet uit zo kan het ook. Maar na een tijdje vond ik het echt lelijk en haalde ik alle studs eruit.
image (24)image (25)image (26)image (30)image (28) image (31) 
Met naald en draad naaide ik de zak weer dicht. Om de stof ook wat steviger te maken plakte ik aan de binnenkant een zwarte suède stof (met textiellijm). Je knipt dan de zak open en de studs probeer je zo recht mogelijk en strak tegen elkaar te plaatsen. Bij mij ging het een paar keer fout en moest dus een paar keer opnieuw beginnen. Maar het was alle moeite waard en ik ben blij met het resultaat!

xoxo,
mw

Advertisements